torsdag 30 oktober 2008

48 paket!

I går ringde min bror och frågade om jag fattat att det blir 48 paket i år! Ja, som jag berättat håller jag på och broderar en adventskalender till min brorsdotter och förra julen fick brorsonen en. Att fixa paketen kan ju inte vara mitt problem jag har ju gjort min del då jag broderat kalendrarna! Handla på brorsan!! Min svägerska är i alla fall glad för kalendrarna.

tisdag 28 oktober 2008

Tvåändsstickning



Som jag berättat går jag en kurs i tvåändsstickning. Det är jätte roligt! Just nu håller jag på och lär mig hur man stickar strumpor och mössa. Just nu kan jag inte sticka mera för jag vet inte hur jag ska fortsätta, så jag måste vänta till nästa kurstillfälle och det är inte förrän om en vecka. Ni får i alla fall se hur mössan och sockorna ser ut.

Jag är inte sysslolös för det!!! I går var jag och köpte material för att jag ska brodera en adventskalener till min brorsdotter. Jag fick lite panik i går när jag började tänka efter hur långt (eller kort) det är kvar till första december! Men det ska nog gå. Jag har valt en adventskalender som det inte är så mycket att brodera på.

söndag 26 oktober 2008

Dörrkrans





Förra året köpte jag en halmstomme för att jag skulle kunna göra en egen krans. Det blev dock ingen krans alls på dörren förra året. I år ska det bli en eget gjort krans! Jag bestämde mig för att klä stommen med mossa, sen har jag dekorerat den med äpplen och ett eget gjort hjärta. Jag har köpt stommen till hjärtat på Panduro och sedan dekorerat med med pärlor, ståltråd och band. Jag tror att hjärtat egentligen är tänkt att användas till fönsterfärg. Jag satte också en kanelstång och stjärnanis på kransen.

lördag 25 oktober 2008

Garn inköp



Idag har jag varit på Bergå butiken. Den ska upphöra vilket är jättetråkigt. De ska bara sälja sitt garn till återförsäljare så man kommer inte att kunnna åka dit och handla själv. Idag och i morgon är det utförsäljning. Jag var där idag och skulle egentligen inte köpa något men ni vet hur det är! Man bara måste ha när man får se alla färger. Jag köpte en hel del härvor med Filtgarn 6/2. Jag ska använda dem när jag tvåändsstickar. Visst är det läckra färger!


torsdag 23 oktober 2008

Att börja blogga

Nu tänker jag efter några veckors funderande börja blogga. Det finns så många roliga bloggar som ger så mycket inspiration och jag vill också ha en sån!

Min blogg kommer att handla mycket om pyssel och hantverk (och annat som gör livet glatt).

Jag älskar att pyssla och jag tycker det är roligt att lära mig äldre hantverkstekniker. Just nu går jag på en fortsättningskurs i tvåändsstickning. Det är jättekul och jag håller på att sticka ett par sockor och en mössa. Jag ska lägga ut bilder på dem bara jag lärt mig hur man gör.