onsdag 31 december 2008


GOTT NYTT ÅR

TILL ER ALLA!

tisdag 30 december 2008

Handledsvärmare

Idag har jag ägnat mig åt virkning, läsning, godis och kaffe drickande!
De ringde från biblioteket i går och berättade att det kommit in en bok jag beställt. Det passade ju utmärkt nu när man är ledig. Jag läser Blå dahlia av Nora Roberts. Jag har inte riktigt kommit in i den än, så jag vet inte ännu vad jag tycker om den.
Jag har börjat virka ett par handledsvärmare från boken jag fick i julklapp. Jag hade inte just det garn man skulle virka med, men jag hade ett annat ullgarn så vi får se hur de blir. Jag har inte kommit så långt på dem, för jag kunde inte läsa innantill. Jag fick repa upp två gånger innan jag läst hela beskrivningen rätt. Men som någon klok sa:
– Varje maska har rätt att bli virkad två gånger!

söndag 28 december 2008

Islyktor


Vilken snäll garnne man har! Titta vad han har gjort åt mig. Han har fryst två stora islyktor åt mig i 10 liters hinkar. Tack och bock! Nu är det bara att hoppas att kylan håller i sig. Förra året fick jag också två lyktor och då kunde jag bara använda dem en kväll sedan smälte de.

fredag 26 december 2008

Julklappar

Jag hoppas att Ni har haft en skön jul. Jag har haft det bra. Synd bara att brorsbarnen blev sjuka. Den 23:e vaknade de med 40 graders feber och förkylning. I går fick de åka till doktorn för då hade äldsta örvärk. Så typiskt när det är storhelg!
Jag fick två virkböcker av Tomten i år. Tänk att han visste precis vad jag önskade mig, fast jag glömt att posta önskelistan!

tisdag 23 december 2008


God Jul

till er alla!

söndag 21 december 2008

Stjärnor


På mitt jobb hade vi en kokerska för några år sedan som var fenomenal på att vika dessa stjärnor. Jag har alltid haft en önskan om att kunna göra det. Jag har haft flera beskrivningar men inte lyckats. I veckan som var hade jag en pysseltidning med till jobbet med beskrivningen. Vi satt tre stycken och försökte lista ut hur vi skulle göra. M sa:
– Snillen spekulerar!
Min svägerska hittade en bra beskrivning på nätet, så nu har jag lyckats! I går kväll hade vi ”stjärn-görar” kväll! Jag fick göra några innan de blev helt lyckade. Vill du prova så hittar du beskrivningen här hos Scrap Addicted.

lördag 20 december 2008

Nytt hem!


I våras när jag började på tvåändssticknings kursen var jag hem till min moster och fick strumpstickor. Hon hade stickor efter min mormor, gammelfarmor och gammelmormor. Ända sedan dess har stickorna fått bo i ett vadderat kuvert och varje dag har de ropat:
– Ge oss ett bättre hem!!
Nu har de fått det. Jag har sytt ett fodrar till mina strumpstickor.
Jag jobbar som förskollärare på en förskola med barn mellan ett och fem år. Så har inför jul blir det ganska mycket pyssel. M som jag jobbar med älskar limpistolen. Han tycker att vi kan använda den till allt! Jag tycker inte lika bra om den. Jag tycker att limmet torkar för snabbt och att det blir så trådigt av limmet så jag säger att den är värdelös. I torsdags när vi satt runt bordet och skulle pyssla säger en flicka på tre och ett halvt år som behöver limma:
– Vi kan väl använda den där värdelösa!

onsdag 17 december 2008

Tvåändstickadesockor


Mina tvåändsstickde sockor har varit klara ett tag nu, men det är förts nu som jag fäst trådar och valkat dem. De blev jättebra och de var lätta att göra. De är stickade i 4-trådigt ullgarn från Vartofta med stickor 3. I jul ska jag försöka hinna sticka ett par sockor till. Jag håller på med en mössa också, men den blev inte så bra när jag skulle sticka ihop den. Jag har fått repa upp en hel del och sedan har jag inte riktigt kommit igång med den igen. Jag ska snart ta tag i den!

söndag 14 december 2008

Nu har jag gjort det!!!



Nu har jag gjort det!..... Tagit steget! …..Varit med på min första julmarknad! Förut har jag bara sålt saker till sådana jag känner som familjen och arbetskamrater, men nu kände jag att jag måste prova på en marknad. Det var en liten julmarknad i en by utanför staden jag bor i. Det var jättemysigt för det är ganska mycket snö här i Dalarna, så det blir så juligt. Markanden är på en bondgård och man står och säljer i ladugården och på logen. Jag fick ett bord i ladugården och det gick över förväntan! Jag kan mycket väl tänka mig att vara med på något sådant här igen!

söndag 7 december 2008

Julmarknad

Vad det är härligt med alla julmarknader över allt! Idag har jag varit vid Falugruva. Det är en stor julmarknad med mycket försäljning av noggrant och roligt hantverk. Man skulle kunna köpa hur mycket som helst!! Jag köpte ändock bara en Lucia och Tomte på en sten och en chokladboll som ska smaka som glassen 88:an. Den ska bli spännande att prova. Det blev inte så bra bild på det jag köpt. Dagsljuset försvinner ju så fort, men snart vänder det! Jag tycker inte att det är så jobbigt med snö och kyla men MÖRKRET gör mig tokig! Det känns ju lite lättare när marken lyses upp av snö. Finns det något jobbigare än bar och fuktig mark under vinterhalv året. Det våta äter ju upp den lilla strima av ljus som vi har!

lördag 6 december 2008

Barnvakt




Idag har jag varit barnvakt åt min brorsdotter. Vi var ute och lekte i snön på eftermiddagen. Hon ville åka pulka och göra snögubbe för äntligen har vi fått lite snö! Idag har det snöat hela dagen så nu går det att åka pulka och det är blötsnö så det går jättebra att rulla snöbollar. Vi gjorde också en snölykta. De har lovat att det sak bli kallare så förhoppningsvis får snön ligga kvar ett tag. Det blir ju så mycket lättare när det är lite ljusare ute.
Imorgon ska jag på julmarknad i Falun. Det är vid gruvan och den är ganska stor. Det brukar vara mycket fina hantverk. Förra året kunde jag inte gå, så jag ser verkligen fram emot att få åka i morgon.

onsdag 3 december 2008

Mys eftermiddag




Idag har jag haft min sista tvåändssticknings kurs. Vi var hemma hos E i hennes lillstuga. Hon hade gjort eld i öppna spisen och där satt vi runt bordet och tvåändsstickade. Elden sprakade och det var vitt av snö utanför fönstret. Så himla mysigt!!
Jag är så arg, för jag glömde förstås att ta med kameran så att jag kunde föreviga det.

När jag kom hem var jag till min bror och svägerska och hämtade mitt smyckeställ som var där på torkning. Jag har fått vit färg av dem och så har jag kunnat vara och måla i deras garage. Jag gjorde färdigt några armband av makramé så att de kunde få provhänga på stället. Jag satte upp några virkade halsband också och stället verkar fungera!

tisdag 2 december 2008


Har ni sett vilka fina tomtar man kan vinna hos Ulliga gulliga saker