söndag 25 januari 2009

Kalashelg

Nu har det snöat hela helgen! Vi har verkligen fått massor av snö. Synd bara att den inte kom lite tidigare för nu har man ju en otrolig längtan efter vår!
Jag har varit på två-årskalas i går. Det var brorsdottern som blev två år. Av mig fick hon en prinsessklänning och ett par silver skor. Jag hade fuskat och köpt klänningen så den tänker jag inte visa!!
Jag bakade Cupcake som jag tog med mig. Jag har blivit helt in snöad på Cupcake!! De är ju så lätta att göra men ändå lite festligare än vanliga muffins! Jag hittade blå karamellfärg som jag färgade med. Det blev lite mycket färg så kakoena belv turkosa. Men de var goda!

Jag ska snart åka på hockeymatch. Brorsonen ska spala sin första match och faster har lovat komma och vara hejarklack. Jag har börjat på ett par tvåändsstickade tofflor som jag kan ha med mig under matchen. De är så lätta att göra att jag inte behöver tänka så mycket utan bara sticka på!

onsdag 21 januari 2009

Cupcake

Jag har länge velat ha Leilas "a piece of cake". Nu har jag köpt den till mig själv! Det finns så många smarriga recept i den som jag vill prova.
Arbetskamraterna ställer gärna upp när det ska provas nya recept. Idag hade jag med mig cupcake. Jag hann inte ta kort på dem så kortet ovan är från boken. De blev jättegoda och var väldigt enkla att göra. Jag bakar muffins då och då och kan inte fatta varför jag inte tidigare köpt en muffinsplåt! Det blev ju mycket finare muffins med den, de flöt inte ut lika.
I kväll blir det handboll och vantstickning! Finns det något bättre än att titta på spännande handboll och ha en stickning för händerna? Den ena vanten är klar (bara tummen kvar) och den andra har jag börjat på. Det värsta är att de nog inte kommer att passa vännen S. De verkar bli väldigt små. Jag förstod det så därför har det varit lite segt med stickningen.

onsdag 14 januari 2009

Tävling

Du kan vinna en jättefin korg hos Lilla Vicke Vire. Hon har tävling eftersom hon haft 1000 besökare. Grattis!!

Tvåändsstickning

Ett pågående vant projekt.
Tvåändsstickade vantar i Sportgarn 6/3 från Bergå. Mönstret har jag hittat i Tvåändsstickning Grunderna av Berit Westman. Det häftet använde vi som kursbok på den kursen jag gått i tvåändsstickning. En bok som står högt på önskelistan är Birgitta Dandanell & Ulla Danielssons bok Tvåändsstickat Vackert Slitstarkt Varmt, men jag vet att den är svår att få tag på.
Ett färdigt stickat tvåändsprojekt. En mössa från boken Tvåändstickning av Kerstin Jönsson. Den är stickad i ett tretrådigt garn. Vet inte riktigt vilket märke kan vara Kempes.


fredag 9 januari 2009

Tovade tofflor

Hos Ulliga gulliga saker är det en utlottning! Hon har haft 5000 besökare och därför kan man vinna de här söta ulltofflorna. Gå in och lämna en kommentar och länka från din sida så är du med i utlottningen!

onsdag 7 januari 2009

Tillbaka på jobbet!


Jaha, då var man tillbaka på jobbet igen. Tyckte nyss att jag gick hem för lång ledighet. Jag lyssnade på Rix FM när jag åkte till grannstaden i måndags. Alexandra Maric hade gjort 3 av sina 5 ledighets-projekt. Det fick mig att inse att jag inte ens börjat på mina ledighets-projekt! Jag som tänkt att jag skulle städa bland mina skapar/pyssel saker och jag skulle göra undan lite i UFO lådan. Jag har i alla fall börjat i UFO lådan!! Jag har fållat en filt jag vävde under våren och jag gjorde en sittdyna av en mattrasvävd snutt! Alltid en början, men än är lådan full!

lördag 3 januari 2009

Vantar

I höstas var jag på Vävmässa i Leksand. Jag köpte inte så mycket väv saker men en del andra saker. Bl.a. var Sätergläntan där och sålde. Jag köpte ett vantkit där man skulle sticka en vante och sedan tova den och dekorera den.

När jag stickat vantarna klart såg de helstora ut och jag tänkte detta kommer aldrig att bli bra. Men jag kastade in dem i tvättmaskinen på 60 grade och med lite såpa. Det var spännande att öppna och ta ut dem!
De blev jättebra i storlek och de blev bra när jag dekorerat dem med pärlor, kläde och bollar. Nu vill jag göra ett par till. Jag har beställt garn från Vartofta och jag tror att jag beställde entrådigt så då kan jag göra ett par till!

Här är lite bilder som jag tog på utställningen de hade på Vävmässan.


fredag 2 januari 2009

Julafton igen!

Finns det något trevligare än när postlådan ser ut så här när man öppnar den? Tre av mina bställningar kom på samma dag! Rena julafton!!
Först så öppnade jag min beställning från Sanstick. Jag hade beställt Z-tvinnat garn och ett mönster på en tvåändsstickad vante. Det är en jättefin mudd på den!

Sen var det ett brev från Garnhärvan. Jag har betsällt ett prova-på-kit i Krokning. Jag har aldrig provat den tekniken så det ska bli spännande. Jag beställde också lite extra mösnter på vantar och mössor i Krokning.


Det tredje brevet var från Bokus. Där har jag beställt böcker om pärlvirkning och en stickbok.
Nu har jag en hel del jobb framför mig!