söndag 29 mars 2009

Armband

I fredags efter jobbet var jag in på Panduro och jag hittade ett litet lås till mitt armband i Peyote.
Jag har gjort klart det nu på morgonen. Nästa armband jag gör ska jag nog sy på låset på ett annat sätt. Det blev lite tajt så jag vet inte om låset kommer att skava sönder tråden jag använt. Det håller så länge det håller!


Jag har hittat en tävling hos Häxan Sytant. Hon har haft 1000 besökare och det firar hon med att lotta ut detta fina armband. Var med i utlottningen du med!

lördag 28 mars 2009

Var är våren?

Hur långt har våren kommit hos dig? I natt kom det 1dm snö hos mig!! Jag tycker att det räcker med snö nu! Jag längtar så efter våren.
Jag har köp ett MARIMEKKO tyg idag. Möbelaffären här i staden har börjat sälja lite tyger från MARIMEKKO och när jag var in där idag kunde jag inte motstå att köpa lite. Jag ska göra en väska av tyget jag köpte.

torsdag 26 mars 2009

Två nya stickprojekt

Jag har börjat på två nya stickprojekt. Det här ska bli ett par tvåänsstickade vantar. Jag har ett tvåtrådigt ullgarn från Bergå. Jag tycker nästan att det är lite för lite skillnad mellan de två färgerna. Det blir inte ett så skarpt mönster. Men det blir kanske bättre när jag stickat lite längre på det randiga.
Det här ska bli ett par nya tofflor. Jag var in på Hemslöjden i Falun och hittade färgat fyrtrådigt ullgarn som jag tänkte skulle passa som mönsterfärg på tofflor. Det går fort att sticka tofflor eftersom det är så tjockt garn.

onsdag 25 mars 2009

Pärlsida på nätet

Idag tänker jag göra lite reklam för en sida som jag hittat på nätet. Den heter Auntie´s Beads och du hittar den här. Jag tycker att det är kul att göra halsband av pärlor och jag har länge önskat lära mig hur man gör Peyote. På Auntie`s Beads finns det filmer som visar hur man gör olika tekniker. Jag har börjat på ett armband i lila och benfärgade pärlor. När jag åker till Stockholm nästa helg ska jag köpa lås till det. Det är ganska små pärlor så jag måste få tag på ett litet nätt lås.

söndag 22 mars 2009

Grattis Signe!

Idag har jag nystat garn, så att jag kan tvåänssticka lite mer, och så har jag haft dragning i min utlottningen. Vinnare blev:

Signe med bloggen Signe mitt i livet. GRATTIS!

Tack alla som har deltagit i utlottningen!

lördag 21 mars 2009

Äntligen klara!

Änligen ska vännen S få sina tvåänsstickade vantar! Jag hade helt glömt bort dem och hittade dem halv stickade i en kasse som jag haft med mig till jobbrt långt innan jul! Förlåt S!!
Mönstret som jag stickat efter finns i Berit Westmans "Tvåändsstickning grunderna". Jag har stickat med ett s-tvinnat garn från Bergå. Först kändes de lite små, men efter valkningen kunde jag forma till dem så nu tror jag att de ska passa. Hoppas S gillar dem. Hon har inte sett dem än!

onsdag 18 mars 2009

Frittbroderi


I höstas var jag på en workshop i frittbroderi. Det var en kvinna som broderat mycket och är medlem i Broderiakademin som berättade och visade sina broderier. Hon hade gjort de mest fantastiska broderier! När hon visat sina broderier fick vi prova på att brodera fritt. Hon gav oss i upp gift att brodera ett fantasidjur. Först fick man brodera en kropp på ett tygstycke och när man gjort det fick man skicka broderiet vidare till den som satt till höger. Den fick brodera ett huvud och nästa till höger fick göra ben o.s.v På så sätt fick vi alla brodera på allas fantasidjur. Det broderiet man börjat på fick man ta med sig hem. Det var roligt och väldigt fritt. Det var skönt att bara brodera "på", inga regler hur det borde se ut med "snygg" baksida o.s.v!

lördag 14 mars 2009

Virkgarn

Idag skjutsade jag min bror och hans I till grannstaden. Jag passade då på att gå in i garnaffären och där var det rea. Jag hittade ett garn som jag hoppas ska passa till att göra kakor och tårtor av. Alla virkar ju så fina cupcake och alla möjliga sorters kakor och det skulla jag vilja prova på också. Ni kan gå in hos Fröken Elsas virkblogg för att se vad man kan göra för vackra saker. På Pyssel och trams finna också mycket fint virkade saker. Nu har jag i alla fall garn så att jag kan börja bara jag får tid till det1
Jag passade också på att köpa ett lakan på secondhand. Det ska jag använda till att brodera frittbroderi på. I höstas var jag på en workshop i frittbroderi och då hade vi gamla lakan att broderade på. Jag ska visa vad vi fick brodera en annan gång. Det var en rolig och fantasi eggande uppgift vi fick!

fredag 13 mars 2009

Tävlingar

Hos Tantkofta kan du vinna rizomer till tre olika växter ur Gesneriace släktet (och en liten knappburk.) Gå in HÄR och lämna din kommenat så sär du med!


Hos Målargården kan du delta i en tävling! Gå in HÄR och lämna en kommentar så är du också med!

onsdag 11 mars 2009

Efterlängtad bok

För ett tag sedan lånade jag den här boken på biblioteket Svensk slöjdkonst av Uuve Snidare. Den var rolig och inspirerande och jag ville verkligen ha den. Det blev aldrig av att köpa den, men så fick jag se att Cdon hade den med på bokrean och då kunde jag ju inte motstå den! I går kom den med posten!!
Det är slöjdare och konstnärer som berättar om sin produktion inom många olika hantverksområden.
Jag har stickat klart ett par handledsvärmare. Jag ska inte ha dem själv utan de är till en speciellperson. (Kan inte säga vem för jag vet att hon läser min blogg!!)
De är stickade i Marks & Kattens FAME. Jag tycker att det är ett jättehärligt garn. Eftersom jag inte är så duktig på att sticka, utan tycker det är bäst att sticka små saker på strumpstickor eller rundsticka tycker jag det är roligt med garnet för det blir så effektfullt!

söndag 8 mars 2009

1000 besökare

I torsdags passerade min räknare 1000 besökare! Tack snälla Ni som tittar in på min blogg titt som tätt! Som tack till Er alla lottar jag ut ett par tvåänsstickade tofflor (storlek 38-39 ungefär)! Vill du vara med i utlottningen så lämna en kommentar till detta inlägg. Vill du fördubbla din vinstchans så länka till detta in lägg i din blogg. Har du ingen blogg så skicka ett mail till: assishantverk@spray.se för att fördubbla vinstchansen.
Sista dagen för att delta i utlottningen är lördag 21 mars! Lycka till!

onsdag 4 mars 2009

Inga nya projekt

Nu har jag bestämt mig! Nu ska jag inte börja på några nya projekt förrän jag avslutat dem jag håller på med!
Jag håller på att sticka ett par vantar i freedom spirit som är ett ullgarn. De är stickade på stickor 6 och väldigt stora så det går fort att sticka dem. De ska bli tovade när de är klara. Jag tror faktiskt att garnet kommer att räcka precis! Jag brukar antingen köpa för mycket garn eller förlite!
När jag städade i min projekt korg så hittade jag ett par vantar som nästan var klara. Jag stickade det sista på dem i går. Jag har tänkt att jag ska brodera på dem, så nu ska jag försöka hitta på något som jag vill göra på dem. Det får bli någon slags blomma!