måndag 29 juni 2009

I väntan på onsdag...

Idag kom min bok Nålbindning som jag beställt från Slöjdmagasinet. Jag gick en kurs i nålbindning för flera år sedan. Jag tyckte det var en svår tekning, svårt att få det jämt. Jag gillar verkligen saker som är gjorda i nålbindning så jag önskar jag hade mer tid och tålamod att lära mig tekniken ordentligt. Just nu köper jag böcker och drömmer om att jag också ska kunna nålbinda vackra saker.
På onsdag drar allt igång... Jag ska vara med och tvåändssticka och så ska jag virka min trådgårdsmus. Jag är beredd!! Har plockat fram garnet så jag väntar bara på instruktioner.

söndag 28 juni 2009

Trädgårdsmus

Vill du också vara med och virka en trädgårdsmus? Gå in hos Ulligagulliga saker. Det börjar på onsdag!

lördag 27 juni 2009

Sommar och sol.....

Här har jag varit halvadagen med bror, svägerska, brorsbarn och svärföräldrarna till min bror. Det var så skönt i vattnet att jag hade kunnat leda i hela dagen!!

Nu är jag på gång!


Jag har lagt upp maskor för att sticka handledsvärmare två. På onsdag börjar vi!

onsdag 24 juni 2009

Snart börjar det.....


Jag ska vara med och tvåänssticka i sommar. Bäst att ta fram korgen med oavslutade projekt och se över vad man kan göra. Jag ska vara med och sticka från 1 juli till 1 september. Kravet är att: Sticka något i tvåändsstickning - avsluta något, påbörja något eller sticka en bit på något du redan börjat på...

Jag tror att jag ska göra klart mina handledsvärmare som det bara finns en av än så länge!

fredag 19 juni 2009

GLAD MIDSOMMAR!

söndag 14 juni 2009

Armband och loppisfynd!

Så här ser det ut när jag håller på och pysslar. Jag har saker överallt runt mig och själv sitter jag mitt i. Jag har alltid (nästan) något på gång när jag tittar på TV. Det är bara när jag ser på deckare och riktigt måste "hänga med" som jag inte har något för händerna. Just nu tvåändsstickar jag och så gör jag armband framför TV-n.
Det gör ju inget att man bara sitter inne och pysslar man behöver ju inte direkt ha dåligt samvete för att man är inne efterson det i alla fall bara vräker ner regn ute! När ska det ta slut??!!??
Det är bara baksidan och knäppning kvar att göra sen är de klara!

Jag har också fixat till förra helgens loppis fynd. Koppen har blivit en nåldyna. Jag har limmat fast fatet och så har jag gjort en nåldyna och stoppat i själva koppen. Den skulle väl egentligen ha varit brun/svart eller det kanske är en kaffelatte?

söndag 7 juni 2009

Gysinge

Idag har jag varit till Gysinge för att se på utställningen "Smycka till fest". Det var en jätte fin utställning som gav mycket inspiration.
Jag började med att FIKA! Det var en jättegod kladdkaka som passade mig bra eftersom jag älskar choklad. Sen gick jag runt på bruksområdet och tittade på alla planteringar och byggnader.






På själva utställningen och hos Gysinge hantverk fick man inte ta kort, så därifrån har jag inga bilder att visa. Utställningen pågår till den 28 juni. Har du möjlighet så åk dit! Det var en trevlig utflykt. Jag var också till Gysinge byggnadsvård och handlade en fotskrapa till vännen S. Där var också roligt att gå. De hade byggt upp olika miljöer och visade olika tekninker för att renovera gamla hus. Det låg på ett område med gamla arbetar bostäder. Jag skulle verkligen vilja upp leva tiden när bruket var igång och det boddde en massa folk i dessa bostäder!

Idag när jag var och handlade hittade jag en ny tidning "101 ideer". Den kunde jag ju inte låta bli att köpa!!

Gysinge

Idag är det tråkväder igen! Kallt och regnskurar. Vad passar väl bättre då än en utflykt?!? Jag tänker åka till Gysinge och titta på en hantverksutställning!

lördag 6 juni 2009

Vi 2 i sommar


Jag har anmält mig till Vi 2(ändsstickar) i sommar.

fredag 5 juni 2009

Tilda

Jag blir så inspirerad av att läsa Tildas vänner. Hon gör så otroligt vackra saker både i lapptäckstekning och saker från Tildaböckerna. Idag slutade jag tidigt från jobbet, så jag passade på att shoppa på Panduro. Det blev en Tilda bok och lite tyg. Förhoppningsvis ska jag kunna sy något från boken. Jag är väldigt sugen på att göra smyckebysten.
Jag var också in på Mig & Alice och köpte lite spets. Dem ska jag använda till mina armband av kläde.