onsdag 15 juli 2009

SEMESTER


Nu åker jag på semester först till Vadstena. Jag ska bo här och så ska jag gå på spetsmusset bl.a.
Efter Vadstena åker jag , bror, svägerska och brorsbarn till Stocholm för några dagar!

söndag 12 juli 2009

Vita vantar med krus

Jag har börja sticka på ett par vita tvåändsstickade vantar med mönsterkrus. Jag har aldrig stickat en helvante med krus förut och jag får erkänna det går så där. Ibland blir krusen jättebra och ibland otydliga. Men jag kämpar på, övning ska väl ge färdighet!!
Jag kan tycka att det är lite mysigt att sitta inne och sticka och höra hur regnet vräker ner utanför fönstret. Är man en hantverksnörd så är man då i alla fall inte sysslolös bara för att det är dåligt väder!!!:)

torsdag 9 juli 2009

Sätergläntan


I går var jag till Sätergläntan i Insjön för inköp av lite garn. Jag köpte också vadmal bitar, två stycken, som jag ska ha och dekorera stickade vantar med.

onsdag 8 juli 2009

En utmärkelse!


Jag har fått en utmärkelse av Samtal från min trädgård. Hon tycker att jag gör vackra saker och det tackat jag ödmujkast för!

Jag väljer att sticka utmärkelsen vidare till Tildas vänner för jag tycker att hon gör så otroligt vackert sydda saker! Jag blir så glad och inspirerad när jag läser hennes blogg!

Välkomna till världen!


I går kväll till toner av Morden i Midsomer föddes Axel och Astrid! En stor bukett blommor till "musmorskan" Veronika som hjälp oss till världen!!
(Nästa gång jag virkar mössen ska jag använda en grannare vriknål för på den bruna musen lyser stoppningen igenom )

onsdag 1 juli 2009

Början på en trädgårdsmus

Jag har nu kommit i gång med trädgårdsmusen. Det har gått jättebra förutom att nosen blev lite klumpig. Jag tänkte att jag nog virkat fel så jag läste mönstret igen. Men nej jag har virkat rätt! När jag tog kortet kom jag på att jag glömt att byta till en mindre virknål och jag har inte delat på garnet! Tänk om jag kunde läsa innan till!! Nu ska jag gå och göra om nosen. Nu väntar jag på att fredagens mönster ska läggas ut hos Ulliga gulliga saker.