söndag 25 oktober 2009

1 ÅR!!!

Idag fyller Assishantverk 1 år!

Tänk att det redan gått ett år! Vad mycket roligt som jag gjort under detta år och vad många roliga bloggar jag hittat att läsa.

Jag vill passa på att tacka alla som tittar in här då och då med en liten ut lottning!



Du kan vara med och vinna ett par tvåändsstickadesockor (stl 38-39), ett virkat halsband (45cm) och ett lavendelhjärta.

Lämna en kommentar till detta inlägg och du har en lott. Vill du ha två lotter så länkar du i din blogg till detta inlägg.

Har du ingen egen blogg och vill ha två lotter så lämnar du en kommentar i detta in lägg och så mailar du mig på : assishantverk@spray.se

Du kan lämna en kommentar till och med lördag den 31 oktober klockan 24.00.
På söndag 1 november drar jag tre vinnare!

Lycka till!!

lördag 24 oktober 2009

Julkalender


Mina brorsbarn har adventskalendrar med paket. Jag har tagit åt mig att brodera dem. Stora M fick sin för några år sedan, Lilla M skulle få sin förra året men den blev inte klar. Förra julen var jag ju med på en julmarknad så hela hösten gick åt till att göra saker för den. Jag trodde i alla fall att jag hade kommit en bit på väg på broderiet. Döm om min för våning när jag tog fram broderiet i början på veckan och jag hade broderat 30 stygn!!!!! Nu har jag i alla fall kommit lite längre och jag hoppas att jag ska få den färdig till 1 december.
I morgon fyller Bloggen 1 år! Det ska vi fira!!

söndag 18 oktober 2009

Dörrkrans

Äntligen har jag kommit iväg till skogen för att hämta mossa. När jag kom till stället jag brukar plocka mossa på var det redan bilar där, så idag var jag verkligen inte ensam i skogen. Det stod bilar på alla parkerinagr längs skogsvägen.
Jag köpte lite nya dekorationer igår när jag var till blomsteraffären. Blommorna är nya, resten av dekorationerna hade jag på förra årets krans.
Jag ska försöka göra en mossboll i år också. Men till den behöver jag lite annan mossa, så jag måste tillbaka till skogen.

söndag 11 oktober 2009

Äntligen en lekstuga!


Nu har brorsdottern äntligen fått en lekstuga. Nu kan faster börja med inredningen!!

I helgen bar det av till Loppisaffären i grannstaden och ett kakfat införskaffades.

Jag har under helgen börjat "baka" kakor och bullar att ha på fatet. Dom är virkade efter och inspirerade av Fröken Elsas mönster.

tisdag 6 oktober 2009

Nytt garn

Vi har verkligen ingen stor garnaffär där jag bor. Men vi har en liten mysig butik som har en del garnen. Jag var in där idag och jag behöver verkligen inget nytt garn men... jag kunde inte motstå att köpa lite lila ECO ull som jag tänker göra en virkad sjal av. Jag köpte också ett FAME trend som jag tror att jag ska göra en mössa/basker av. Tänka att lite garn kan förgylla dagen!

torsdag 1 oktober 2009

Frittbroderi


Jag har just varit på en workshop i Frittbroderi


Det här är vad vil alla gjorde bl.a några hjärtan, armband, nåldynor.

Det är så härligt att lägga upp allt så här och se vad det blev på nästan tre timmar.
Och vad olika det blev trots att vi hade tillgång till lika material.