lördag 30 oktober 2010

Pyssel med lilla M


Idag har lilla M varit hos mig. Hon ville att vi skulle pyssla så det gjorde vi. Hon älskar att limma så det var bara att ta fram saker hon kunde limma ihop! Det blev ett troll och en snögubbe!

Jag gjorde färdigt min krona. Den fick lite hängen. Jag gjorde dem av halm och små filt bitar. Sen hjälpte lilla M mig att fota. Hon fick klättra upp på en pall och hålla kronan mot dörren så att det blev en vit bakgrund så att den syntes och jag kunde ta några bilder. Nu hänger den på plats igen från veranda taket.

Ååå, vad jag längtar till nästa helg! Jag ska åka på Syfestivalen och tro det eller ej men i år får jag sällskap. Två kollegor från jobbet och så Rakt in i solen. Det ska bli så trevligt!

Utlottning


Mönsterarkivet firar 500 000 besökare med utlottningar. Just nu kan man vinna valfria produkter från Garntjänst.

söndag 24 oktober 2010

Beställning


Ett projekt är klart! Jag har stickat klart ett par vanatar i ekoull. Mönstret är från "Sticka småvarmt" av Johanna Wallin. Jag tycker jättemycket om den boken! Det är Johanna som har lärt mig att sticka sockhälar! Innan hade jag försökt lära mig från flera olika böcker och artiklar men aldrig lyckats göra klart hälen. Men nu kan jag!

Jag fick en beställning i går också. Jag ska sticka ett par tvåändsstickade tossor/sockor till min svägerska I. De har så kallt i lägenheten så hon beställde ett par. Jag ska göra dem i vinrött och grått. Kanske gör jag två olika grå så att hon kan välja. Det blir bra att ha ett projekt i min stickgömma som kom i veckan. Jag är så glad för den. Tack snälla Stickfrossa!

tisdag 19 oktober 2010

Vinst!


Jag har vunnit en stickgömma från Stickfrossa. Det var i Mönster arkivets utlottning som jag hade en sådan tur!!!


Jag har gjort lite dekoration på min krona. Lite grön lummer har den fått. Jag var på skolgården och skulle plocka kastanjer som jag tänkte hänga i den, men kan ni tänka er att barnen har plockat alla! Det fanns bara tomma skal kvar åt mig!!! Efter tåtmodigt letande under alla löven hittade jag en kvar glömd kastanj.


Nu har julmagasinen börjat komma. Jag kunde inte motstå att köpa ett och jag fick lite jullängtan!

söndag 10 oktober 2010

Årets krans


Jag har mest ägnat mig åt att göra halsband i helgen.

Då ser mitt köksbord ut så här! Pärlor och buttar över allt!

Det här är "min" skog och hit har jag varit för att hämta natur material för att höst pynta. Jag passade också på att plocka lite svamp, både gula kantareller och trattkantareller.

Kransen klädde jag med mossa.....

...och pyntade med samma pynt som förra året.

Här sitter den på plats!

lördag 2 oktober 2010

Höstpyssel och kurs


Den här fina höstkronan har mina barn på min förskola gjort. Det är en stomme av hönsnät som barnen har stoppat silkepappers tussar i. Sen har de trätt rönnbär på ståltråd och dragit tygremsor.

Visst blev den fin?

I tisdags var jag på min kurs "Frittbroderi". Vi fick som första uppgift att klippa och klistra. Vi skulle hitta bilder i tidningar och använda oss av olika papper. Vi klistrade upp dem på ett papper och så använde vi oss av en ram för att hitta en bild i bilden som vi sedan ville brodera. Ett bra sätt att börja på!