onsdag 30 mars 2011

Det "hemliga" projektet


Nu kan jag visa det hemliga projektet jag visade en del av för ett tag sedan. Det var två anteckningsböcker med broderat bokomslag till mina kollegor T och A som är så otroligt inspirerande både på jobbet och på fritiden. De kommer med så mycket roliga ideer och aldrig säger de att det inte går utan de hejar alltid på mig och mina galna projekt. När vi är ute och far får vi alltid ideer och de säger:
-Hur ska jag komma ihåg att göra detta?
Nu kan de skriva upp det i boken!

måndag 28 mars 2011

Åååå, vilken helg!


Jag har haft en underbar helg i Stockholm. Jag åkte ner i fredags och har bott hos min kusin och hennes familj. På lördag och söndag har jag varit på boderikurs. Det var Brodösen som höll i kursen. Hon hade med sig en hel del broderad inspiration bla hennes broderade munkjacka.

Jag gjorde några prover som jag ska göra något av. Först så provade jag på hallandssöm.....

...och sedan anundsjösöm. Det är roligt att få träffa nya människor med samma intresse som en själv. I morgon börjar kusen i frittbroderi igen. Det har varit uppehåll för läraren har varit bort rest så ny längtar jag verkligen. Jag ska fortsätta med mitt yllebroderi.

söndag 20 mars 2011

Kan det bli bättre?


Ett nytt broderi och skidor på Tv. Kan det bli bättre?

fredag 18 mars 2011

Nästa projekt på broderikursen


Nästan alla på broderikusen har broderat något på kläde, så nu har jag ritat upp en blomranka. Jag tror att det ska bli framsidan på en kudde. Det är svårt att föra över mönstret till tyget tycker jag. Jag har provat olika sätt, men inte hittat något jag är helt nöjd med. Det känns i alla fall kul med ett nytt projekt.

torsdag 17 mars 2011

Klar!


Påskkärringen är stärkt och klar!
Det känns skönt att jag fick den klar och nu är det bara att vänta till nästa gång det är broderikurs så att den kan få hänga i påskriset.
Nästa helg ska jag på broderikurs i Stockholm. Det är Brodösen som ska ha kurs. Det ska bli spännande och kul!

tisdag 15 mars 2011

Påskkärringen


Jag har inte knypplat på länge, länge, länge........Å, vad kul det var att göra det igen. Jag hade nästan glömt bort hur kul det är. Förut när jag gick lite olika knyppelkurser då blev det ju lite knypplat. Nu har knypplingen fått stå tillbaka för annat hantverk. Men jag tror att jag ska ta och plocka ner en knyppelbrädan med en påbörjad duk som jag hittade bland knyppelsakerna.

tisdag 8 mars 2011

Hemligt broderiprojekt


Jag håller på med ett hemligt broderiprojekt. Eller hemligt och hemligt jag kan inte visa det på bloggen än för den som ska få det läse boggen. Så jag visar hela när hon har fått broderiet.

söndag 6 mars 2011

Påskpynt


Broderifröken har fyllt jämt så nästa gång vi ses på broderikursen ska vi uppvakta henne. Vi ska ge blommor och påskris med egen gjorda påskpynt. Jag har tagit fram knyppeldynan och förhoppningsvis ska jag hinna knyppla en påskkärring. Det är i alla fall mitt mål. Som tur är ska vi inte ses på broderikursen förrän 29 mars!